Thursday, August 14, 2014

לחמניות בוקר

בוקר טוב עולם! איזה כיף להתעורר לבוקר עם לחמניות חמות מהתנור. 
נתתי לשמרים לעבוד כל הלילה והם עשו עבודה נהדרת. המתכון מאוד פשוט, קל להכנה ולא דורש שום מכשור מקצועי. זה אותם הלחמניות שמאיה וליז היו מכינות בימי שישי בגן. אז קמתי בבוקר לפני כולם, הכנתי 9 לחמניות ותוך 20 דקות הבית התמלא בריח של לחמניות טריות. 
כמובן שהן נעלמו תוך שניות: 2 לחמניות ללנץ׳ לכל אחד ועוד לחמניה לארוחת בוקר גם בשבילי.
שלב הבא...להכין לחמניות עם צימוקים.

המתכון:
מספיק ל9-12 לחמניות קטנות

500 גר קמח רגיל (2 כוסות)
רבע כוס סוכר
שקית שמרים (7-10 גר)
רבע כוס שמן צמחי
כוס מים חמימים
כפית מלח

לזיגוג-חלמון ביצה עם מעט שמן.

מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים.
מוסיפעם שמן ומתחילים להוסיף מים בהדרגתיות. לפעמים יש צורך ביותר מים אבל עבורי כוס אחת מספיקה ולפעמים אפילו הכמות הזאת גדולה מידי. אם הבצק דליל אז יש להוסיף עוד קמח אם קשה אז עוד מעם חמימים.
לשים את הבצק טוב טוב עד שהבצק הופך לגמיש ואחיד ומניחה בקערה מכוסה במקום חמים.
אם אני מכינה את הבצק בצהריים אז תוך שעתיים הבצק כבר מכפיל את עצמו אם בחורף אז משאירה ללילה בתנור סגור (לא פעיל).
ברגע שהבצק הכפיל את עצמו אני חובטת בו עוד כמה פעמים כדי להחזיר לגמישות ולהוציא אוויר מיותר ומכינה את הלחמניות.
הצורה היא על פי דימיוני הפרוע למרות שלרוב אני מעדיפה לחמניות קשר או פשוט עגולות.
מערבבים חלמון עם שמן ומושחים את הלחמניות מלמעלה. אפשר לפזר שומשום/סוכר/קינמון
אופים כעשרים דקות ב-180 מעלות עד להזהבה.
בתאבון!


No comments:

Post a Comment